Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Summa: 0 kr
Till kassan

Hanzens är en klädkedja med butiker längs Norrlandskusten.

Vi erbjuder kläder, skor, accessoarer och inredning från marknadens starkaste och mest omtyckta varumärken. I våra butiker finns en mix av gamla och nya spännande klädmärken – för både män och kvinnor.

Vi vill vara det självklara valet för dig som söker det lilla extra till festen, jobbet eller vardagen – eller som bara vill fylla på dina garderob med basplagg.

Välkommen till någon av våra butiker i Luleå, Piteå, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik eller online.

Hanzens historia

Hanzens resa tar sin början 1975 i Råneå, tre mil norr om Luleå, där Karl-Gustaf Larsson startar butiken Herrshopen. Entreprenörsandan hade KG med sig sedan barnsben då han växte upp i en företagarfamilj där föräldrarna drev en lanthandel med bensinstation i den lilla byn Ansvar strax norr om Överkalix. Folks intresse för Herrshopen växte sig allt större och relativt snart kändes butiken i Råneå för liten. Lösningen blev en butik på Storgatan 40 i Luleå vid namn Hanzens. KG köpte butiken 1978 av Boden-sönerna Birger och Nestor Hansén, som grundade företaget i slutet av 50-talet.

Från början var Hanzens en ren herrekiperingsbutik med välklätt mode för de medvetna männen. Med flytten till Storgatan 30 år 2001 utökades sortimentet med damkläder i den nya lokalens källare. Samma år valde KG:s son Magnus Larsson att prova sina vingar och öppnade Hanzens på Uddmansgatan 11 i Piteå. Även här fylldes den 400 kvadratmeter stora lokalen med såväl herr- som damkläder.

Båda butikerna togs emot väl av kunderna, inte minst modeintresserade Pitebor som nu fått en ny klädbutik fylld av fina varumärken och bra service. Adressen i Piteå är densamma som vid starten även om ytan utökats då man slagits ihop med grannlokalen. Under några år drevs även en barnbutik, som dock såldes.

Senare var det dags för dottern Kristina Larsson att ta steget och öppna en butik. Denna gång tog man steget söderut, till Skellefteå och Nygatan 59. Butiken fick en bra start och blev ett uppskattat nytillskott i stadens klädutbud.

Med start 2010 öppnade Hanzens butiker med samma koncept i Boden. Affärerna motsvarade dock inte förväntningarna och efter två respektive fyra år valde man att lägga ned dem.

2011 går resan vidare ytterligare en bit söderut då den anrika klädaffären Bergmans i Örnsköldsvik förvärvas och blir en del av Hanzens-familjen. Butiken hade sålt herrkläder till Ö-viksborna sedan 1853, ett arv som nu förvaltas vidare.

I samband med att butiken i Boden lades ned 2014 öppnades istället en stor outlet på Storheden i Luleå, med den befintliga personalen. Även denna butik togs emot mycket väl av norrbottningarna.

Idag finns Hanzens i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.

snabb hantering
inom 1-2 dagar
Mix av marknadens
starkaste varumärken
Vi hjälper dig!
kontakta vår kundtjänst

Trustpilot